Lateralizarea de nerv alveolar sau transpozitia de nerv alveolar inferior este o tehnica chirurgicala de Implantologie Avansata prin care se efectueaza foarte precis si delicat cu ajutorul piezotomului pozitionarea posterioara si laterala a nervul mandibular, pentru ca, la nivelul mandibulei sa se poata distribui corect si uniform un minim de 6 implanturi dentare care sa ofere suportul unei restaurari protetice complete, cu prezenta de implanturi dentare pe pozitia molarului 1 cu importanta majora in sprijinul posterior al mandibulei .
Lateralizare Nerv Alveolar dr spinu alexandru spinu dental clinic oradea

Se indica in cazuri cu o atrofie marcata a procesului alveolar in zona posterioara a mandibulei, fiind similara ca si principiu, cu tehnica de sinus lifting extern destinata rezorbtiei procesului alveolar din zona posterioara a maxilarului.

Interventia chirurgicala se efectueaza cu piezotomul – un aparat cu ultasunete de inalta performanta capabil sa sectioneze structura osoasa fara a leza tesuturile moi, vase sangvine, nervi, de aceea este imperios necesar ca operatia de lateralizare de nerv sa fie efectuata cu echipament adecvat, cu o pragatire chirurgicala avansata a medicului si dupa o planificare minutioasa pe baza CBCT-ului.

Este o interventie chirurgicala de rutina in cadrul Spinu Dental Clinic efectuata cu succes de 100% de catre dr. Spinu Alexandru, acesta avand o experienta de top in Romania pe acest segment nisa al Implantologiei Orale Avansate.

Prin aceasta interventie ce poate obtine mai mult decat o arcada dentara scurtata ca si in cazul utilizarii implanturilor dentare dupa conceptul all on 4, se poate obtine o arcada completa.

Riscuri si complicatii – orice interventie chirurgicala nu este absolvita de riscuri si complicatii, complicatia cea mai importanta in cazul lateralizarii de nerv alveolar inferior este anestezia sau parestezia buzei inferioare iar daca interventia este efectuata de medici cu experienta, cu precizie si finete intraoperatorie, succesul este atins de fiecare data.

Studiile stiintifice demonstreaza ca in decurs de maxim 4 luni se atinge o vindecare “ad integrum” la nivelul buzei inferioare, subliniem ca partea clinica a acestor studii este efectuata de medici de top in domeniu.

Servicii

implantologie orala dentara dr alexandru spinu dental clinic

IMPLANTOLOGIE ORALA

parodontologie servicii stomatologice Oradea dr Alexandru Spinu Dental Clinic Oradea

PARODONTOLOGIE

protetica dentara oradea dr alexandru spinu dental clinic

PROTETICA DENTARA