Grefa de tesut moale (Soft Tissue Grafting) sau grefa conjunctiva este imperios necesara (un “must”) in zona estetica in jurul respectivelor implanturi dentare, penru a crea o iluzie optica de dinte ce “erupe” din gingie, pentru a nu fi vizibil ochiului uman o trecere de la un dinte natutal la dintele “artificial” de pe implantul dentar si pentru a obtine un echilibru intre estetica alba(dintii) si estetica roz “gingia”.

grefa-de-tesut-moale-grefa-conjunctiva-dr-spinu-alexandru-spinu-dental-clinic-oradea-oradea

Ca si medici trebuie sa constientizam pacientii nostri ca nu doar imbunatatim estetica cu ajutorul grefelor conjunctive, dar si functional mentenanta implantelor este total superioara in cazul implanturilor dentare inconjurate de o gingie groasa (3-4mm), fixa (atasata) si keratinizata.

In jurul implanturilor dentare, care sunt strucuri din titan sau zirconium avem un raspuns imun scazut (low local immune defence), o aparare locala scazuta datorita lipsei de vascularizatie din partea spatiului periodontal care este present in jurul dintilor sanatosi, de aceea gingia groasa, atasata si keratinizata joaca un rol functional de necontestat, afirmatie care este sustinuta de studiile stiintifice pe acest segment.

Chirurgia muco-gingivala sau chirurgia plastica parodontala reprezinta “cireasa de pe tort” in Implantologia Orala si mai ales in Implantologia Orala Avansata, care se efectueaza cu instrumentar de microchirurgie, cu o delicatete intraoperatorie si fire de sutura micro + lame mirco de cea mai buna calitate.

Papillae Reconstruction sau Reconstructia papilei interdentare sau a iluziei papilare interimplantare reprezinta obiectivul suprem in Implantologie Orala, reprezinta “pudra aplicata pe cireasa de pe tort” si se poate obtine si crea dupa mai multe tehnici chirurgicale, si dupa mai multe etape de restaurari protetice provizorii. Reprezinta o imbinare intre Soft Tissue Grafting si non-surgical Soft Tissue Sculpting.

In cadrul Spinu Dental Clinic chirurgia muco-gingivala si grefele de tesut moale sunt efectuate de care dr. Spinu Alexandru in stransa colaborare cu dr. Tent Nicoleta, care are focusul si atentia pe managementul tesutului moale cu restaurarile protetice.

Chirurgia muco-gingivala este o intreaga stiinta, iar dr. Spinu Alexandru o poate duce la nivel de arta, bineinteles dupa ce se face un diagnostic general, loco-regional si local tinit, se va alege tehnica si materialele ideale fiecarui pacient in parte.

Pentru a obtine rezultate stabile in timp in Implantologia Orala Avansata, pacientul are obligatia de a se prezenta de 3-4 ori pe an pentru o igienizare profesionista si pentru o verificare a relatiilor de ocluzie.

Servicii

implantologie orala dentara dr alexandru spinu dental clinic

IMPLANTOLOGIE ORALA

parodontologie servicii stomatologice Oradea dr Alexandru Spinu Dental Clinic Oradea

PARODONTOLOGIE

protetica dentara oradea dr alexandru spinu dental clinic

PROTETICA DENTARA